Luontoliikkujat-retkipäivä

Aika: 29.8.2020 klo 12:00 - 16:00
Paikka: Oulangan Kansallispuisto

Luontoliikkujat-retkellä la 29.8. juhlitaan Suomen luontoa

 

Elokuun viimeisenä lauantain nostetaan jälleen liput salkoon Suomen luonnolle. Seitsemättä kertaa järjestettävä Suomen luonnon päivä on hyvä syy lähteä luontoon liikkumaan. Luontoliikunta tekee hyvää kaikille, mutta varsinkin niille, joilla on jokin pitkäaikaissairaus.

- Luonto lisää hyvinvointiamme monella tapaa. Mitä enemmän otamme askeleita luonnossa, sitä enemmän terveyshyötyjä saamme. Luontoliikunta sopii kaikille, myös astmaa, allergiaa tai ihontauteja sairastaville, Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Luontoliikkujat-hankkeen koordinaattori Paula Lehtomäki muistuttaa.

Luonnossa liikkuminen on mukavaa yhdessä ja siksi Allergia-, Iho- ja Astmaliitto järjestää tänä vuonna Suomen luonnon päivänä, la 29.8., kolme kaikille avointa ja ilmaista luontoliikkujat-retkitapahtumaa eri puolella Suomea. Retkikohteina ovat Salmen ulkoilualue, Seitsemisen kansallispuisto ja Oulangan kansallispuisto. Luontoliikkujat-retkillä nautitaan luonnosta, kohdataan vertaisia ja kerätään luonnon hyvinvointivaikutuksia yhdessä liikkuen luonto-oppaan tahtiin. Tapahtuma-aika on 12–16.

- Meiltä on toivottu yhteisiä kohtaamispaikkoja ja halusimme sellaisen jäsenistöllemme tarjota. Samassa tilanteessa olevien kohtaamiset tarjoavat sairastuneille paljon iloa ja tukea arjessa jaksamiseen. Toisaalta tällaisina poikkeusaikoina kaikki tarvitsevat ihan muuta mietittävää ja luonnossa liikkuminen on hyvä tapa nollata ajatuksia ja saada uutta virtaa arkeen, Lehtomäki muistuttaa.

Kuusamossa Luontoliikkujat-retki jakaantuu kahteen osaan: reippaat luontoliikkujat lähtevät taivaltamaan Pientä Karhunkierrosta kuin rauhallista tahtia pitävät luontonautiskelijat kiertävät lyhyemmän 3–7 kilometrin pituisen retken. Matkalla pysähdytään nauttimaan omia eväitä nuotiopaikalle, joten mukaan kannattaa ottaa omien syötävien ja juotavien lisäksi lämmintä vaatetta. Lähtöpaikka molemmille retkille on Pienen Karhunkierroksen lähtöpaikka Juumassa, jossa kokoonnutaan klo 12.

- Luontoliikkujat-retket ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Erillistä ilmoittautumista ei ole ja mukaan mahtuu monenlaista liikkujaa. Toivottavasti pääsemme nauttimaan retkissä aurinkoisessa kelissä, mutta ei meitä pieni sadekaan haittaa, Lehtomäki kannustaa kaikkia luontoliikunnasta kiinnostuneille tulemaan mukaan tapahtumiin.

Luontoliikkujat-retket pyritään toteuttamaan osallistujien turvallisuus huomioiden, joten tarpeen vaatiessa retkillä jakaannutaan pienempiin ryhmiin ja osallistujia pyydetään huolehtimaan turvaväleistä.

- Osallistujien turvallisuus on meille tärkeää ja seuraamme koronatilannetta tarkalla silmällä. Jos tapahtumille tulee kokoontumisrajoituksia tai koronatilanne pahenee, tapahtumat perutaan. Uskomme vahvasti, että tällainen ulkoliikuntatapahtuma voidaan järjestää suunnitelmien mukaisesti kaikille turvallisesti.

Lisätietoa tapahtumista ja tarkemmat ohjeet osallistujille allergia.fi/luontoliikkujat > luontoliikkujat-retkipäivä.